Jelenlegi hely

Sokan tartanak a netes bankolás veszélyeitől

Nyomtatóbarát változatPDF version

A felhasználók közel harmada nem érzi biztonságosnak az elektronikus fizetést és az online bankolást,
A webshopok, valamint az e-fizetési és banki rendszerek megkönnyítik a mindennapokat, hiszen egy kattintással fizethetjük be a számláinkat és indíthatunk pénzügyi tranzakciókat, mindezt sorban állás és időveszteség nélkül. A széles körben elterjedt okostelefonok és tabletek pedig még tovább szélesítik a lehetőségek körét.
Azonban a B2B International felmérése azt mutatja, hogy a banki ügyfelek közel harmada nem érzi biztonságosnak az online bankolást és az elektronikus fizetést. Vagyis meglehetősen sokan aggódnak a pénzük, illetve az értékeik elvesztése miatt. Emellett a megkérdezett felhasználók 33 százaléka soha nem használná a telefonját vagy a táblagépét online pénzügyi tranzakciók lebonyolításához. A válaszadók 28 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy nem tartja kényelmesnek, célszerűnek ezen mobil eszközök használatát ilyen jellegű tranzakciókra.
A felhasználók aggodalma természetesen korántsem mondható alaptalannak, hiszen megannyi kockázati tényezővel kell számolni mind a számítógépekkel, mind a mobil készülékekkel folytatott bankolás, vásárlás során. Ezeket a kockázatokat pedig kezelni kell.
A cikk bővebben itt olvasható.

Forrás: biztonsgaportal.hu

\"\"

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.