Jelenlegi hely

Megjelent az Ubuntu 13.04

Nyomtatóbarát változatPDF version

Tölthető az Ubuntu legújabb kiadása, fejlesztői kódnevén a Raring Ringtail. A legfontosabb változás, melyet valószínűleg mindenki azonnal észre fog venni, és örömmel fogad majd, hogy jelentősen gyorsult a felhasználói felület működésének sebessége. Az animációk gördülékenyebbek lettek, gyorsabban jelennek meg az egyes grafikai elemek, és a rendszer hamarabb reagál a műveletekre.

Szintén említésre méltó, hogy még gyorsabban és egyszerűbben válthatunk egy alkalmazás nyitott ablakai között. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy az egeret az indítópanelen a program ikonja fölé húzzuk, és máris lapozhatunk az egérgörgő segítségével.

A felhasználói felületet érintő fejlesztések mellett természetesen a legújabb nyílt forráskódú alkalmazások is bekerültek az új Ubuntu kiadásba, ahogy azt már korábban is megszokhattuk.

Az Ubuntu 13.04-es kiadása kilenc hónapon keresztül, 2014 januárjáig élvez hivatalos támogatást. A letöltést itt kezdhetjük meg. Akik az Ubuntu korábbi kiadását használják, azoknak a rendszer fel fogja ajánlani a frissítés lehetőségét.
[ubuntu]

\"\"

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.