Jelenlegi hely

technológia

A wifi hack és a jog 3. rész

Vajon csak hazánkban büntetik-e a wifi hacket?, Áttekintés a kialakulóban levő bírósági gyakorlatról, mely azokra a bűncselekményekre vonatkozik, melyeket a wifi hacker a feltört routerhez kapcsolódó számítógépeken való kalandozás közben követhet el. És végül még egyszer kimondjuk: a wifi hack bűncselekmény!

1. Büntetendő-e a wifi hack más országokban is?

\"\"

A wifi hack és a jog 2. rész

Milyen bűncselekményt követ el mindenképpen az, aki feltöri pl. a szomszédja wifijét. A 2. részben megnézzük, hogy az "ártatlan" wifi hacker milyen egyéb bűncselekményeket is elkövethet, ha nem figyel oda...

1. Mikhez férhet hozzá a wifi hacker?

\"\"

A wifi hack és a jog 1. rész

A wifi hack kicsit olyan, mint a dohányzás: vannak passzív és aktív résztvevői a jelenségnek. Az már viszont különbség, hogy míg az aktív dohányosok nagy része tisztában van azzal, hogy milyen káros következményekkel kell számolnia tette miatt, ugyanez nem mondható el a wifi hackerekről. Szintén különbség, hogy a passzív dohányosok - ellentétben a wifi hack áldozataival - szinte mindig tudják, hogy ők szenvedő részesei a folyamatnak. Ez a cikksorozat egyszerre szól a wifi hackereknek és áldozataiknak is.

\"\"

Hogyan térítsünk el repülőgépet mobiltelefonnal?

Egy német biztonsági szakember nagy visszhangot kiváltó előadásban mutatta be, hogy milyen sérülékenyek a repülők rendszerei.

\"\"

Katonai fejlesztésű mobilkártevő

Az okostelefon kameráját használatba vevő, a lakást feltérképező kártevőt fejlesztett az amerikai haditengerészet kutatással és fejlesztéssel foglalkozó laboratóriuma. A rosszindulatú alkalmazás 3D-s térképet szolgáltat a támadónak - adta hírül a Technology Review technológiai szaklap.

\"\"

Hat kockázati tényező, mely befolyásolja online környezetünket

\"\"
1. Alapvető ismeretek hiánya
Hívhatjuk elsődleges kockázati tényezőnek az alapvető ismeretek hiányát, hiszen ma már bárki számítógép elé ülhet és internetezhet mindenféle előtanulmány, felkészülés, tudás nélkül. Ez olyan, mintha úgy vezetnénk autót, hogy nem ismerjük a KRESZ-t, sem az autó paramétereit. Ez az ismeret hiány nem csak a fiatalokat érinti, hanem minden felhasználót, gyakran még a számítógépes szakembereket is.
2. Felelőtlenség, meggondolatlanság

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.