Jelenlegi hely

saferinternet

Bibianeten.hu

Napjainkban a gyerekek egyre korábban kezdik el használni az internetet és a modern technológiákat. Ők már nem is éltek olyan világban, amelyikben az internet, a számítógépek, tabletek és okostelefonok nem léteztek. Ügyesen maszatolnak a pici ujjak az érintőképernyőkön, a nagyobb gyerekek pedig rendszergazdát megszégyenítő jártassággal kezelik az otthoni gépparkot, de nem biztos, hogy tisztában vannak a világháló lehetséges veszélyeivel is.

\"\"

Dávid Góliát ellen

Az Európai Unió 2014-2020-as költségvetés-tervezetében eredetileg nem kapott helyett a Safer Internet Program (SIP) folytatása. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kurátora, Bánki Erik EP-képviselő indítványának köszönhetően azonban a február 26-án elfogadott, a transzeurópai távközlési hálózatokról szóló jelentés garantálja a gyermekek biztonságos internethasználatáért felelős uniós program jövőbeli finanszírozását is.

\"\"

Indul a Legjobb Gyermekbarát Tartalom verseny

Magyarországon május 30-án indul a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny. Megrendezésére az Európai Bizottság Safer Internet programjának keretében kerül sor, az Insafe hálózat támogatásával. A versenyt a 2011-es Európai Díj sikerére építve immár második alkalommal rendezik meg a legtöbb európai uniós tagállamban, továbbá Izlandon, Norvégiában és Oroszországban.

\"\"

Megújult a Saferinternet.hu weboldal!

A VI. Nemzetközi Médiakonferencia kezdetével egyidőben, útjára indult a magyarországi Safer Internet program megújult, hivatalos weboldala, a www.saferinternet.hu.
Az új külső, új belsőt is takar, melyben különböző célcsoportokat (10-16 éves gyerekek, tanárok, szülők) szólítanak meg.

Mindhárom korcsoport számára hasznos ötleteket, tippeket kínál az oldal.

\"\"

VI. Nemzetközi Médiakonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkért bennünket, hogy a VI. Nemzetközi Médiakonferencián mutassuk be a Safer Internet oktatási anyagokat.
A Felkérésnek eleget téve, készítettünk egy 16 slide-ból álló kb. 15 perces előadást, amit 2011. szeptember 28-án Balatonalmádiban a konferencián bemutattunk.
Ez a "promóciós anyag" innen letölthető.

\"\"

Üdvözöljük weboldalunkon!

Első lépésként ismerje meg a Safer Internet Program-ot és a magyarországi programban résztvevő Projekt Partenerek-et.
Oldalunkon további hasznos információkat és tippeket talál a biztonságosabb internethasználatról.

2009-2010.jpg

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.