Jelenlegi hely

átverés

Több tucat embert csaptak be az interneten

Az országban több tucat embert csaptak be internetes csalók, összesen másfél millió forinttal károsítva meg az áldozatokat - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

\"\"

Kamuznak a magyarok a Facebookon

\"\"

Végzettségükről, munkahelyükről és keresetükről is szoktak füllenteni a magyar internetezők. Míg a fiatalok a társkereső oldalakon teszik szebbé a valóságot, addig a Facebookon inkább az idősebbek adatlapjain találunk valótlan állításokat.

Veszélyes a Facebook.hu

Egy hódmezővásárhelyi cég 2006 májusában szerezte meg a Facebook.hu webcímet, amelyről ez idáig nem sokat lehetett hallani. Az oldal azonban immár aktív, és tapasztalatok szerint erősen megkérdőjeleződik a tulajdonos jóhiszeműsége.. Az oldalon keresztül könnyen kikerülhetnek a féltett adataink.

\"\"

Védekezés a Facebook támadások ellen

Heti rendszerességgel olvashatunk különböző médiákban Facebook-os csalásokról, trükkökről. Szinte kimeríthetetlen a csalók tárháza, naponta új módszereket dolgoznak ki, de ezek mellett a régi jól bevált, szinte szakállasnak számító átverések is még mindig terjednek. Ünnepek, jeles események, tragédiák, esetleges hírességek halála, szexi videók, játékok, mind-mind régi, nyugdíjas korú csalás, mégis mindig akad, aki bedől ezeknek.

\"\"

Okostelefonok és a becsapott felhasználó

\"\"

Az okostelefon-tulajdonosok, ne lepődjenek meg, ha telefonszámlájukon több tízezres, vagy esetleg százezres nagyságrendű összeg szerepel.

Megeshet, hogy a tulajdonos tudta és hozzájárulása nélkül a telefonhoz szorosan kapcsolódó internet előfizetés automatikus aktiválódik. Ezáltal a folyamatosan frissülő alkalmazások és e-mailek miatt, a telefonszámla végösszege, igen magasra emelkedhet. Ez főleg akkor terhelheti meg a pénztárcánkat jelentősen, ha készülékünket külföldön is használtuk.

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.