Jelenlegi hely

adatlopás

Nem gyermekbarátok a mobil alkalmazások

A fiataloknak szóló mobil programok közel sem nevezhetők gyerekbarátnak, számos fejlesztőnek és tartalomszolgáltatónak kell még továbbfejlődnie. Erre mutatott rá legújabb vizsgálatában a Német Fogyasztóvédelmi Központok Szövetsége (VZBV).

\"\"

Világszerte terjednek a hamis közösségi oldalak

Az adathalászok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a gyanútlan felhasználók azonosítóit megszerezzék. Közülük sokan drasztikus módszerekkel, különféle hamis közösségi oldalakkal cserkészik be áldozataikat. Erre vonatkozóan mutat be a Norton két friss példát, amelyekhez hasonlókra a közeljövőben a magyar felhasználóknak is fel kell készülniük.

\"\"

A wifi hack és a jog 3. rész

Vajon csak hazánkban büntetik-e a wifi hacket?, Áttekintés a kialakulóban levő bírósági gyakorlatról, mely azokra a bűncselekményekre vonatkozik, melyeket a wifi hacker a feltört routerhez kapcsolódó számítógépeken való kalandozás közben követhet el. És végül még egyszer kimondjuk: a wifi hack bűncselekmény!

1. Büntetendő-e a wifi hack más országokban is?

\"\"

A wifi hack és a jog 2. rész

Milyen bűncselekményt követ el mindenképpen az, aki feltöri pl. a szomszédja wifijét. A 2. részben megnézzük, hogy az "ártatlan" wifi hacker milyen egyéb bűncselekményeket is elkövethet, ha nem figyel oda...

1. Mikhez férhet hozzá a wifi hacker?

\"\"

A wifi hack és a jog 1. rész

A wifi hack kicsit olyan, mint a dohányzás: vannak passzív és aktív résztvevői a jelenségnek. Az már viszont különbség, hogy míg az aktív dohányosok nagy része tisztában van azzal, hogy milyen káros következményekkel kell számolnia tette miatt, ugyanez nem mondható el a wifi hackerekről. Szintén különbség, hogy a passzív dohányosok - ellentétben a wifi hack áldozataival - szinte mindig tudják, hogy ők szenvedő részesei a folyamatnak. Ez a cikksorozat egyszerre szól a wifi hackereknek és áldozataiknak is.

\"\"

Gyenge a SZÉP Kártyák biztonsága

A BalaBit szakemberei szerint a pihenőkártyákkal történő fizetés biztonsági protokollja messze nem közelíti meg a bankkártyákét.

\"\"

Facebookon keresztül fertőződnek az okostelefonok

Egyre több biztonsági cég ért egyet abban, hogy az Android alapú készülékek a Facebookon keresztül válhatnak a legnagyobb valószínűséggel kiszolgáltatottá a különféle fenyegetettségekkel szemben.

\"\"

Nagyüzemi adatlopás a Facebook-on

A Ramnit trójai továbbra is teljes mellbedobással végzi adatlopással kapcsolatos tevékenységét: biztonsági kutatók a kártékony programhoz tartozó egyik vezérlőszerveren 45 ezer Facebook felhasználónévre és jelszóra akadtak.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.